VÅR BAKGRUND

Mer än en flotte

Det som från början var en flytponton som ämnade sig bäst att landa en helikopter på, blev något helt annat. När många 2017 ställde sig tvekande till projektet var det två personer som snarare såg möjligheter. Efter en tids planerande var det i mars 2020 som den första balken restes, bara 3 månader senare stod Båthuset färdigt. Från idé till verklighet flyter nu Båthuset i Stockholms skärgård.


VILKA VI ÄR

Jens Johansson och Niklas Eriksson är personerna bakom Båthuset i Stockholms skärgård. De båda har under de senaste 20 åren varit verksamma inom sjöfart och skärgårdsliv. Jens har en bakgrund som sjöbefäl, och har startat och drivit bolag i olika former. Han har bland annat varit med att grundat Seglarhotellet i Sandhamn, Nordic Sea & Light, Absolut Icebar m.m. Niklas är i grunden yrkesdykare och kanske också den person som bärgat flest båtar från havets botten i Sverige. Niklas är sedan år 2004 VD på egna bolaget Skärgårdsassistans, vilka alltid är redo att rycka ut och hjälpa haverister på sjön. Niklas och Jens driver även Team Marin som är Sveriges största assistansbolag på sjön.

Tillsammans brinner de båda för en levande skärgård men kanske är det viljan att skapa som är deras gemensamma drivkraft, vilket också Båthuset är ett bevis på. Samarbetet är viktigt för dem båda för att fullfölja projekt där andra tvekar. Jens och Niklas har tillsammans projektlett Båthuset och varit delaktiga i samtliga moment och inredningsdetaljer. De vill samtidigt lyfta fram alla fantastiska hantverkare och människor som gjort projektet möjligt.


VÅR VISION

Skärgårdens givna mötesplats för unika möten

Vi strävar efter att uppnå vår vision ”Skärgårdens givna mötesplats för unika möten.” För att nå dit erbjuder vi ett unikt, exklusivt och avskilt skärgårdsmöte för grupper som kräver det lilla extra vad det gäller produkten och miljön.